Zo kom jij als winnaar uit de jaarlijkse budgetteringsronde

Overtuigen Zo kom jij als winnaar uit de jaarlijkse budgetteringsronde

Zo kom jij als winnaar uit de jaarlijkse budgetteringsronde

De budgetteringsronde is een jaarlijks terugkerend ritueel. Een dans met formats, opleverdata en meetings met als grande finale het moment waarop jouw budget voor volgend jaar in kannen en kruiken is. Budget dat je mag investeren in de ontwikkeling van jouw team, het behoud van het aantal mensen op je afdeling of de aanschaf van een nieuwe machine of software. Nu nog je collega's overtuigen!

 

Klaar voor? Weet dan wat je moet doen

De kunst is natuurlijk om uit die grote pot met geld genoeg budget te krijgen om jouw belangrijkste plannen te realiseren. Daarvoor moet je snappen hoe budgettering werkt, maar ook mensen weten te beïnvloeden. Je moet bijvoorbeeld je collega MT- leden weten te overtuigen van jouw stokpaardje zodat  deze op de prioriteitenlijst van volgend jaar komt te staan. En vervolgens hiervoor ook nog het maximale aantal flappen voor toegewezen krijgen.

 

Alles staat of valt dus met jouw overtuigingskracht.

Om je hierbij te helpen bieden wij de training Beïnvloeden en Overtuigen aan. Tijdens de training maken we onder andere gebruik van de inzichten van Robert Cialdini en Pacelle van Goethem. Cialdini is wereldwijd bekend geworden vanwege zijn boek Influence, The Psychology of Persuasion waarin hij de belangrijkste beïnvloedingsprincipes uitlegt. Een van die principes is wederkerigheid. Help jij de ander met zijn plannen, dan zal de ander jou ook willen helpen met jouw plannen. Daar kun je tijdens de budgetteringsronde handig gebruik van maken. Van Goethem staat bekend als dé overtuigexpert van Nederland en schreef onder andere het boek IJs verkopen aan Eskimo’s. Van Goethem stelt onder meer dat als je iemand wilt overtuigen je er om te beginnen voor moet zorgen dat de ander ontspannen is en dat je bij overtuigen en beïnvloeden slim gebruik kunt maken van je stem. Beide technieken komen aan de orde in onze training.

 

In de training Beïnvloeden en Overtuigen ontdek je:

  • Wat jouw persoonlijke beïnvloedings- en overtuigingsstijl is en hoe je deze kan versterken.
  • Welke strategieën er zijn om jouw ideeën en voorstellen makkelijker over de bühne te krijgen en anderen in beweging te brengen.
  • Hét antwoord op de vraag hoe jij effectief je doelen behaalt, zonder de ander uit het oog te verliezen.

 

Zie jij al duidelijk voor je hoe jouw plannen gaan bijdragen aan het succes van de organisatie? En ben je nog op zoek naar praktische handvaten en inzichten om je collega’s hiervan te overtuigen? Meld je dan hier aan voor onze training.