Traineeprogramma

Haal het beste in je (nieuwe) medewerkers naar boven

Een traineeship wordt gelukkig niet langer alleen maar aangeboden aan de beste jongens en meisjes van de klas, voor alleen de toekomstige managers. Er wordt vandaag de dag ook geïnvesteerd in allround medewerkers, (super)specialisten of projectleiders. De ideale kandidaat heeft een gezond leervermogen én staat open om zichzelf te ontwikkelen.

Doelstellingen traineeprogramma

MH ontwerpt traineeprogramma’s op maat en begeleidt het gehele traineeship met enorm veel energie en plezier.  Voorbeelden van doelstellingen zijn:

  • Persoonlijke ontwikkeling en groei
  • Vergroten van inzicht in eigen gedragsvoorkeuren en die van anderen (persoonlijke effectiviteit)
  • Verbeteren van communicatievaardigheden voor een goede en plezierige samenwerking
  • Leren van en met elkaar
  • Creëren van verbinding

MKB

Ook het MKB plukt de vruchten van talent in ontwikkeling. Door werknemers ontwikkel- en groeimogelijkheden aan te bieden, krijgen ze meer binding met het bedrijf en benut je hun kwaliteiten optimaal.

In company

Samen met de organisatie halen we de leerdoelen op en bepalen we welke vaardigheden ontwikkeld kunnen worden. Naast het laten groeien van je medewerkers, ervaren de organisaties nog meer voordelen!

Waarderend leren

Bij het traineeprogramma kunnen we Insights Discovery als onderlegger gebruiken: deelnemers krijgen inzichten in zichzelf en de ander. Door de eenvoud van het model en het werken met kleuren, kunnen de verkregen inzichten makkelijk onthouden en toegepast worden. De alledaagse samenwerking, (persoonlijk) leiderschap, communicatie-effectiviteit krijgen een boost door het inzetten van Insights.

Ook kan gekozen worden voor een Talent-assessment, zoals een webcamtest. De deelnemer heeft meteen inzicht in zijn/haar eigen kunnen en ontwikkelmogelijkheden.

We focussen ons op trainen met de methode van Karin de Galan. Deelnemers ervaren vertrouwen, zien meteen resultaat, zijn positief en gemotiveerd. De volgende dag kunnen zij direct het nieuw aangeleerde gedrag in de praktijk toepassen. We werken met ervaren trainers en kleine groepen van 8-10 deelnemers.

“Dat we na de eerste trainingsdag gelijk een persoonlijk ontwikkelplan moesten opstellen, was wel even spannend. Want hoezo moet ik dat daar met iedereen delen? Maar die ontwikkeldagen waren supergoed. Persoonlijk ook.”

Voordelen van het traineeship voor de gehele organisatie

Naast het laten groeien van je medewerkers, zien wij de volgende voordelen in de praktijk:

  • Het olievlek effect: doordat de deelnemers zich ontwikkelen, raken ook andere teamleden enthousiast over Persoonlijk Leiderschap.
  • Leercultuur: thema’s als Persoonlijke Effectiviteit of Communicatie Vaardigheden worden gespreksonderwerp van alledaagse dag en beïnvloeden op positieve manier de leercultuur van een organisatie.
  • Teameffectiviteit: de trainees werken vaak verspreid in de organisatie en de teams waarin zij actief zijn, krijgen automatisch meer bewustzijn op ontwikkeling, communicatie en samenwerking.
  • Verbinding: enorme bijvangst is de band die de trainees onderling krijgen: vanaf dag 1 zullen zij elkaar onderling goed weten te vinden, worden ze elkaars sparringpartner en zullen ze elkaars talenten makkelijker inzetten.
  • Goed werkgeverschap: met aandacht en zorg in medewerkers investeren: dat doet wat met een mens! De trainees dragen met hun nieuwe kennis en kunde bij aan beter functionerende teams en meer werkplezier.