Leiderschap in context

Speciaal voor de meer ervaren leidinggevende

Het vervolgprogramma heeft een bredere scope. Vanuit drie perspectieven ontwikkelt de leidinggevende zich: ik, mijn team en de organisatie. We gebruiken in dit programma Insights Discovery: daarmee maken we een vliegende start als het gaat om wie ben ik als leider en wat is het ontwikkelpotentieel van mijn team.

Inhoud programma

Ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden vanuit drie perspectieven; ik, mijn team en de organisatie.

  1. Ik in Ontwikkeling: vergroten van zelfinzicht, leiderschapsprofiel en leerdoelen.
  2. Ik en mijn Team: inzicht in eigen team, ontwikkelpotentieel team en samenwerking
  3. Ik en mijn Organisatie: effectief zijn in je eigen werkomgeving, onder- en bovenstroom, stakeholdermanagement

In company

Samen met de opdrachtgever bepalen we welke leiderschapsvraagstukken er spelen in de organisatie. We maken het programma altijd praktijk gericht met eigen casuïstiek.

Zelfinzicht is key!

Na het invullen van de Insights vragenlijst ontvangen de deelnemers hun Persoonlijk Profiel. Meer inzicht in jezelf, het (h)erkennen en waarderen van verschillen en direct in kaart hoe effectief te communiceren.

Persoonlijk, praktisch en met plezier

Bij dit programma gebruiken we Insights Discovery als onderlegger: deelnemers krijgen inzichten in jezelf en de ander. Door de eenvoud van het model en het werken met kleuren, kunnen de verkregen inzichten makkelijk onthouden en toegepast worden in het dagelijks leidinggeven. De alledaagse samenwerking, leiderschap, communicatie en teameffectiviteit krijgen een boost door het inzetten van Insights.

We focussen ons op trainen met de methode van Karin de Galan. Deelnemers ervaren vertrouwen, zien meteen resultaat, zijn positief en gemotiveerd. De volgende dag kunnen zij direct het nieuw aangeleerde gedrag in de praktijk toepassen. We werken met ervaren trainers en kleine groepen van 8-10 deelnemers.

“Een mooie bijvangst van het programma is de verbinding in de groep. Dit traject bracht de managers meer in contact met elkaar: “Ik worstel hiermee, heb jij dat ook?” Managers hebben elkaar op een andere manier leren kennen en willen nu verder. Dat is winst. Het traject heeft echt wat getriggerd.”