Teamleiderprogramma Productiebedrijf

Goede teamleiders zijn bepalend voor het
succes van een productiebedrijf

Een Teamleider bij een productiebedrijf heeft een verantwoordelijke en uitdagende functie. De Teamleider wordt in de praktijk in eerste instantie vaak afgerekend op het halen van de productiecijfers. Maar om de productie soepel te laten verlopen moet hij ervoor zorgen dat zijn team optimaal presteert. Dit gaat echter niet altijd zonder slag of stoot.

Contact?

Onze vaardigheidstrainingen helpen teamleiders om goed en effectief leiderschapsgedrag te ontwikkelen en met zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Motivatie en betrokkenheid van het team

Eén van de grootste uitdagingen waar een teamleider bij een productiebedrijf mee te maken heeft het motiveren en betrokken houden van het team. Het kan soms lastig zijn om medewerkers te motiveren en ervoor te zorgen dat ze zich betrokken voelen bij het productieproces.

Schakel tussen management en het team

Goede communicatie is cruciaal in elke organisatie, maar voor een teamleider is het extra belangrijk. De teamleider is de schakel tussen het management en het team. Hij moet ervoor zorgen dat de boodschap van het management duidelijk wordt gecommuniceerd naar het team en andersom. Daarnaast is het belangrijk om open te staan voor feedback en problemen snel aan te pakken.

Doelstellingen programma

Samen met HR en de Productiemanager halen we de leerdoelen op en bepalen we samen op welke vaardigheden de focus ligt. Voorbeelden van doelstellingen zijn:

  • Vergroten van inzicht in eigen gedragsvoorkeuren
  • Verbeteren van communicatievaardigheden voor een goede en plezierige samenwerking.
  • Sneller en directer durven reageren op situaties
  • Meer vertrouwen krijgen van de medewerkers
  • Vergroten van eigenaarschap van het team, vooraf bijsturen en actief met medewerkers in gesprek
  • Creëren van verbinding en betrokkenheid, niet alleen aandacht voor de werkzaamheden, maar ook voor de medewerkers

Subsidie

In veel gevallen kan het programma (deels) gefinancierd worden vanuit subsidieregelingen. Heb je ook interesse in een leiderschapsprogramma voor teamleiders?

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie

 

Onze visie

Wij geloven in leren door te doen. In leren van én met elkaar. Maar onze belangrijkste overtuiging als het gaat om leren is wel dat je er plezier in moet hebben. Want leren met plezier levert meer op. We focussen ons op trainen met de methode van Karin de Galan. Deelnemers ervaren vertrouwen, zien meteen resultaat, zijn positief en gemotiveerd. De volgende dag kunnen zij direct het nieuw aangeleerde in de praktijk toepassen. We werken met ervaren trainers en kleine groepen van 8-10 deelnemers.

“Ik vind de samenhang tussen theorie en praktijk heel zorgvuldig op elkaar afgestemd. Even een kort theoretisch kader schetsen en dan zo snel mogelijk toepassen. Daarnaast vind ik dat de trainer een sfeer wist te creëren waarbinnen iedereen zich kwetsbaar durfde op te stellen.”

Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een teamleaderprogramma binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.