10 mei 2023

De geheimen van succesvolle teams

Een blik op Google’s Project Aristotle

Heb jij je ooit afgevraagd wat het geheim is achter succesvolle teams? Google’s Project Aristotle heeft het antwoord! Charles Duhigg, een gerenommeerd journalist en auteur van het boek “Smarter Faster Better,” onthult de belangrijkste inzichten die hij verzamelde tijdens zijn tijd bij het onderzoeksproject. Lees verder en ontdek de vijf cruciale kenmerken van succesvolle teams.

2 – Betrouwbaarheid

Een succesvol team is betrouwbaar. Teamleden weten dat ze op elkaar kunnen rekenen en dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheden serieus neemt. Als een teamlid een deadline niet haalt of een fout maakt, heeft dit gevolgen voor het hele team. Betrouwbaarheid zorgt er dus voor dat iedereen gemotiveerd blijft om zijn of haar beste beentje voor te zetten.

3 – Structuur en duidelijkheid

Duidelijke doelen en rollen zijn daarbij essentieel voor het succes van een team. Als elk teamlid precies weet wat er van hem of haar wordt verwacht en welke verantwoordelijkheden hij of zij heeft, kan het team efficiënter en effectiever werken. Structuur en duidelijkheid zorgen voor focus en voorkomen misverstanden.

4 – Betekenis van het werk

Voor een succesvol team is het belangrijk dat teamleden het gevoel hebben dat hun werk betekenis heeft en bijdraagt aan iets groters. Als teamleden het gevoel hebben dat hun werk waardevol is en een verschil maakt, zullen ze meer gemotiveerd en betrokken zijn bij het project. Dit resulteert in een hogere productiviteit en een grotere kans op succes.

5 – Impact van het werk

Een team dat gelooft dat hun werk impact heeft en verandering teweegbrengt, is meer gemotiveerd om te slagen. Het is belangrijk dat teamleden de resultaten van hun inspanningen zien en begrijpen hoe hun werk bijdraagt aan het grotere geheel. Dit versterkt de betrokkenheid en het gevoel van verantwoordelijkheid binnen het team.