Teamontwikkeling

teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Het programma Teamontwikkeling geeft je inzicht in de kracht van je team. Je medewerkers ontdekken hoe zinvol hun talenten zijn voor de rest van het team en hoe ze die krachten kunnen bundelen. Een fijne club die meedenkt en proactief is, met mensen die snel reageren en hun vak verstaan. Geen navelstaarders, maar gemotiveerde collega’s die elkaars verschillen waarderen en aanvullen. Samen vormen ze een team waar de rest van de organisatie jaloers op is.

Onze trainingen en programma’s zijn altijd gericht op gedrag. Wij geloven namelijk niet dat je nieuwe vaardigheden leert door alleen het lezen van een boek. Bij het programma Teamontwikkeling draait het daarom om doen. Om ontdekken, ervaren en aanscherpen. Maar het draait ook om fun. Want als je met plezier bezig bent, ontwikkel je je veel sneller en beter. En daardoor krijg je ook veel eerder van die fijne AHA!-momenten.

Wat je ontdekt met onze Teamontwikkeling programma’s:

  • Hoe je meer positieve energie op de afdeling krijgt. Dat iedereen trots is op wat hij/zij doet omdat ze hun eigen talenten kennen en weten hoe zij persoonlijk bijdragen aan het succes van de afdeling.
  • Hoe jij je eigen doelen behaalt door je team strategisch in te zetten wat niet alleen zorgt voor een beter functionerend team maar ook voor een beter imago.
  • Waarom het nodig is bij jezelf te beginnen om de teamprestaties op een hoger plan te krijgen. En hoe je bepaalt welke eigenschappen je wilt behouden, ontwikkelen en/of loslaten.
  • In elke organisatie kom je ze tegen: grensdenkers en eilandjes. Hoe je team eindelijk die eilandjescultuur weet los te laten en ervaart dat het actief oppakken van zaken met andere afdelingen leuk en inspirerend is.
  • Hoe je niet meer alleen taken delegeert, maar ook verantwoordelijkheden bij je team neerlegt en daar niet eens meer achteraan hoeft omdat zij jou op eigen initiatief op de hoogte houden van de stand van zaken.
  • Hoe je een einde maakt aan een tijdperk van brandjes blussen en operationeel gedoe zodat jij je eindelijk bezig kunt houden met je tactische en/of strategische taken.
  • Wat je moet doen om een afdeling te krijgen waar niet alleen hard wordt gewerkt, maar ook hard wordt gelachen.
  • Waarom reuring en bewustwording nodig zijn om meer verbinding in de groep te krijgen. Er is meer contact met elkaar en de koffiehoek verandert in een plek waar niet alleen over de feestjes van afgelopen weekend wordt gesproken, maar ook pittige discussies gevoerd worden over de ontwikkelingen in de markt.
  • Hoe je ervoor zorgt dat elke medewerker individueel weet wat zijn of haar bijdrage aan de afdeling is én hoe de afdeling bijdraagt aan alle andere afdelingen van de organisatie.
  • Handige do’s en don’ts om van jouw team een top-team te maken dat goed zichtbaar is in de organisatie en waar andere afdelingen graag mee willen samenwerken.
  • Hoe je iemand aanspreekt zonder dat diegene direct rode vlekken krijgt omdat hij zich aangevallen voelt. En hoe je die aanpak vertaalt naar je afdeling zodat er een cultuur ontstaat waarin jij niet steeds degene bent die gesprekken moet voeren over irritaties tussen collega’s, maar ze dat zelf doen.
  • Hoe je van jouw team vakidioten maakt met een brede blik; medewerkers die verder kijken dan hun eigen bureau groot is en snappen dat als ze meer in beweging komen - fysiek en mentaal - ze hun volle potentieel kunnen benutten.
  • Hoe je team zelf issues onderling oplost waardoor ze letterlijk meer en beter contact hebben met elkaar en met andere afdelingen.
  • Hoe je achterhaalt op welk onderwerp, thema of met welke vaardigheid iemand uitblinkt zodat je hem of haar precies daarvoor kunt inzetten waar hij of zij goed in is.
  • Met onze aanpak creëer je een wendbaar team dat zich moeiteloos aanpast aan een veranderende samenstelling van het team, een nieuwe opdracht of een veranderende markt. En dat kun je ook op jezelf toepassen natuurlijk. Laat teamontwikkeling werken voor jou!