’t Is moeilijk bescheiden te blijven

Delegeren - is moeilijk bescheiden te blijven

’t Is moeilijk bescheiden te blijven

‘Er is er maar één die het zo goed kan als ik, dus ik doe het zelf wel.’

‘Als ik het zelf doe, gaat het sneller, dus laat mij maar even.’

Ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wanneer start jij nou eens met delegeren? Pas als het echt niet anders kan? Als het crisis is en de stoom uit je oren komt? Niet doen! Delegeren is een van de belangrijkste taken van leiders. Krijg je deze vaardigheid niet onder de knie, dan zal je nooit een echt effectieve leider zijn.

 

De meest gemaakte fout is niet durven loslaten.

Delegeren betekent echter niet dat je een project of een medewerker helemaal moet loslaten, maar wel dat je hem de ruimte geeft om fouten te maken. Hij (of zij natuurlijk) staat - net als jij ooit - op het punt om nieuwe vaardigheden te leren. Dat gaat met vallen en opstaan. Laat ‘m daarom niet alleen zijn eigen fouten maken, maar geef hem ook de kans om die fouten te herstellen, want daarin zit een groot deel van zijn leerervaring. Verwacht dus ook niet dat het traject net zo efficiënt verloopt als wanneer jij het zelf zou doen.

 

Wil je wel een oogje in het zeil houden?

Maak tijd vrij om tussentijds het project samen met je medewerker te evalueren. Dan kun je bijsturen zonder het roer over te nemen. Bij succesvolle bedrijven als Google en Booking.com snappen ze dat als geen ander. Daar geven drieëntwintigjarigen leiding aan hele teams. Ook daar ging en gaat ongetwijfeld wel eens iets fout. Maar hé, als het daar kan, kan het in jouw organisatie ook.

 

Niet durven delegeren kan ook te maken hebben met schroom.

Met dat je het vervelend vindt een ander op te zadelen met werk. In de praktijk blijkt echter dat medewerkers het juist prettig vinden om extra taken te krijgen. En wel hierom:

 

  • Een nieuwe taak betekent verandering in je gebruikelijke werkroutine. Het maakt je werk interessanter en uitdagender.
  • Nieuwe taken? Nieuwe kansen om je te ontwikkelen. Dus kom maar op!
  • Nieuwe taken gaan vaak gepaard met nieuwe interne of externe contacten. Een makkelijkere manier om je netwerk uit te breiden is er niet.
  • Een extra, andere of zwaardere taak, voelt als een soort mini-promotie.

 

Maakt dat het al gemakkelijker voor je?

Stap dan niet in een van de drie andere valkuilen: je gooit de te delegeren taak ‘over de heg’, je neemt de overgedragen verantwoordelijkheden gelijk weer terug als het even anders loopt, of je gaat aan micromanagement doen. Dat is een nette benaming voor je met allerlei details bemoeien van de taak die je juist gedelegeerd had meer tijd over te houden voor andere dingen.

 

Zin om te delegeren? Of twijfel je nog?

Tijdens onze training Delegeren ontdek je alles over delegeren én ga je oefenen. Klik hier voor meer informatie of schrijf je gelijk in!