Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Hoe scoor jij op deze belangrijke leiderschapsvaardigheden?

De praktijk leert dat de spiegel die we onszelf voorhouden vaker wel dan niet lichtjes verbogen is. Wees gerust, de ideale leidinggevende bestaat niet. En elke leidinggevende kent situaties die hij/zij liever ontwijkt omdat een beroep wordt gedaan op een vaardigheid die minder ontwikkeld is. Hoe zou het zijn om die spiegel eens glad te strijken?

 

Wij dagen je uit.

Welke vaardigheden verdienen misschien wel wat extra aandacht?
Per vaardigheid bedachten we twee praktische vragen. Beantwoord ze met een JA of NEE. Twijfel je, kies dan voor het antwoord dat het dichtst bij de werkelijkheid zit.

 

Hier een Ja/Nee keuzemogelijkheid aan toevoegen

Goede gesprekken voeren

  • Ben jij in een gesprek achteraf vaak het meest aan het woord?
  • Je wilt eigenaarschap en proactiviteit, maar je ziet dat in gesprekken niet terug. Onbedoeld blijft het balletje altijd bij jou liggen in gesprekken. Je vraagt je regelmatig af: hoe kan dat nou?

 

Lastige gesprekken voeren

  • Vraag jij of een collega (bijvoorbeeld iemand van HR) erbij komt zitten als je een lastig gesprek moet voeren?
  • Betrap jij jezelf er weleens op dat je slechtnieuwsgesprekken uitstelt onder het mom van ‘ik heb het zo druk’?

 

Coachend leidinggeven

  • Op de een of andere manier staat er om de haverklap een medewerker met grote hertenogen aan je bureau die zegt: ik loop vast met dit of dat, hoe los ik het op? Je stelt een oplossing voor, je medewerker is opgelucht, maar een week later staat-ie er weer met een nieuwe vraag. Herkenbaar?
  • To loose control is to get control. Zie je het liefst dat jouw werknemers het op jouw manier doen of durf jij jouw personeel werkelijk de ruimte te geven om op hun eigen manier hun taken in te vullen?

 

Beïnvloeden en overtuigen

  • Knikt in een vergadering het gros van je toehoorders ja en amen of klinkt het Twentse ‘Joa, joa’ vaak in de gangen? En denk jij dan: mooi, dat is ook weer geregeld?
  • Is ‘Dat doen we zo omdat ik het zeg’ of ‘Dat doen we zo omdat het altijd zo gegaan is’ een geliefde uitspraak van je?

 

Sollicitatiegesprekken voeren

  • Voer je een sollicitatiegesprek op basis van vragen die je ter plekke bedenkt?
  • Kun je na afloop van een gesprek maar moeilijk concreet maken waarom deze kandidaat nou wel of juist niet geschikt is voor de functie?

 

Klaar? Nee, je hoeft niet te vertellen hoe je gescoord hebt. Het gros van de vaardigheden zal je onder de knie hebben, maar misschien heb je ook kansen herkend om je verder te ontwikkelen als leidinggevende. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op en we vertellen je met alle plezier over de mogelijkheden die er zijn en waar jij het meest bij gebaat bent.