Practice what you preach. Zo doen wij dat.

Practice what you preach. Zo doen wij dat.

Ken je dat, dat je je telefoon pakt om een foto te maken en dat-ie nog in de selfiestand staat? Dat is even schrikken hè? Zonder fotoglimlach en de juiste fotohoek ziet je er toch heel anders uit dan op die vakantiefoto’s van afgelopen zomer. De echte jij bent het natuurlijk allebei: dat blije hoofd met die mooie lach én de geconcentreerde blik met die fronsrimpel. En dat is helemaal oké. Sterker nog, het is goed om beide kanten van jezelf bewust te zien, te weten wie je bent.

 

Zelfkennis maakt ruimte voor groei.

Dat geldt ook voor ons. Aan de ene kant is daar de energie van een stelletje vakidioten. Gek op ons vak en altijd bezig met het neerzetten van trainingen en leiderschapsprogramma’s met een hoog wauw-gehalte. We steken tijd en moeite in een gedegen inhoud, hanteren een bewezen methodiek en kiezen bewust voor een ontspannen manier van trainen. Bij elke keus die we maken vragen we ons af of het bijdraagt aan het stimuleren van meer zelfkennis, groei en ontwikkeling bij jou, zodat jij een betere leidinggevende wordt. Maar daar is ook de andere kant: de organisatie van dat alles, wat gaat er vlekkeloos en wat kan beter? Waar zijn we eigenlijk wel van en waar niet? We stonden er regelmatig bij stil in de afgelopen periode. De stand tot nu toe:

 

Wij zijn erg van samen leren, vertrouwen en verbinding.

Wij geloven in leren door te doen. In leren van én met elkaar. Leren dient gemakkelijk en toegankelijk te zijn. En dat kán ook als er vertrouwen is. Dankzij de veilige sfeer die onze trainers en coaches creëren voel je je op je gemak en verandert spanning in ontspanning en nieuw gedrag in vertrouwd gedrag. Wij verbinden ons met jou; jij verbindt met jezelf en met je team.

 

Ook belangrijk (vinden wij): lekker praktisch en met plezier durven & doen.

Wat je bij ons leert, heeft een positief effect op je dagelijkse werk. Je leert jezelf beter kennen, leert beter leiding te geven, krijgt meer begrip voor de ander, leert beter samen te werken en meer impact te maken. Een enorme belofte, maar die maken we waar door lekker praktisch aan de slag te gaan. We maken kennis concreet, gebruiken daarbij situaties uit jouw praktijk en je oefent real-time in de training. Dat is soms best spannend, maar alleen door te doen ervaar je echt het verschil. Maar onze belangrijkste overtuiging als het gaat om leren is wel dat je er plezier in moet hebben. Want leren met plezier levert meer op. Het maakt zelfs alle verschil.

 

Wat dat betekent voor onze dienstverlening?

  • We hebben focus aangebracht in ons trainingsaanbod: we richten ons op zes leiderschapsvaardigheden die voor elke teamleider en manager relevant zijn. Heb je deze vaardigheden en technieken onder de knie, dan gaat het leidinggeven je een stuk makkelijker af.
  •  De meest voorkomende vraagstukken over leiderschapsontwikkeling hebben wij gebundeld in twee programma’s bomvol praktijkervaring. Het ene programma richt zich op de basisvaardigheden voor leidinggevenden – super relevant voor (beginnende) teamleiders. Het andere programma heeft een bredere scope en kijkt naar leiderschap vanuit drie perspectieven: ik, mijn team en de organisatie. Door ons aanbod terug te snoeien naar twee programma’s, ontstaat een overzichtelijke keuze.
  •  In onze communicatie met de HR professional (dit is meestal degene die ons benadert) blijven we actief adviseren over wat wel en niet werkt, welk programma het best aansluit op de uitdagingen van de teamleiders en bieden we tevens de ruimte om op maat de inhoud nader af te stemmen. Zo halen we samen met iedere opdrachtgever het meest uit elk leiderschapsprogramma.
  • We blijven de laatste onderzoeken, inzichten en trends volgen als het gaat om gedrag en leiderschapsontwikkeling. We focussen ons daarbij op trainen volgens de Karin de Galan-methode. Het gevolg: onze trainingen zitten strak in elkaar, zijn gedegen én hebben een wauw-effect op de deelnemers.

Ontdek hier ons volledige aanbod.