Omgaan met weerstand

Omgaan met weerstand

Herken je dit?

Je hebt een goed idee en dit uitgewerkt in een plan van aanpak, maar tijdens de presentatie wordt je overspoelt met detailvragen. Of bij de toelichting op het verbeterproject wordt er beweert dat alles goed gaat en verandering niet nodig is. Of er wordt gereageerd dat het niet uitvoerbaar is en dat er geen tijd is Of tijdens het afdelingsoverleg knikken je collega’s allemaal instemmend op je voorstel, maar vervolgens is er 3 weken na het overleg nog niks gebeurd… Er zijn veel vormen van weerstand, sommige heel zichtbaar en herkenbaar, andere vormen van weerstand kunnen zeer subtiel en ongrijpbaar zijn.

Wat ontdek je bij onze training Omgaan met weerstand?:

  • Welke vormen van weerstand er zijn, niet alleen bij de ander, maar ook bij jezelf en welke drie stappen je moet nemen om de weerstand te herkennen en aan te pakken
  • Hoe je de signalen sneller kan herkennen, niet alleen bij anderen, maar ook bij jezelf en hoe je deze weerstand om kan buigen in een productieve samenwerking
  • Hoe je in slechts één meeting steun krijgt voor jouw plannen, zelfs als dat om extra inzet vraagt of medewerkers zich daarvoor buiten hun comfortzone moeten begeven.
  • Hoe je weerstand kan gebruiken om je eigen acties bij te sturen en hoe je met meer zelfvertrouwen kan reageren op lastige situaties zonder defensief te worden

 

Onze trainingen zijn altijd gericht op gedrag. Wij geloven namelijk niet dat je nieuwe vaardigheden leert door alleen het lezen van een boek. Bij de training Omgaan met weerstand draait het daarom om doen. Om ontdekken, ervaren en aanscherpen.

 

Incompany training

Bij de incompany training organiseren we de training op maat voor jouw bedrijf. De deelnemers leren hierbij ook van de inbreng en ervaringen van collega’s.

Tijdens de training ontdekken, ervaren en delen ze met elkaar wat de uitdagingen zijn en hoe hier mee om te gaan. Welke kwaliteiten zitten er in de groep en wat kunnen we van elkaar leren?

Er ontstaat meer begrip voor elkaar en de onderlinge verbondenheid zal toenemen omdat men elkaar beter leert kennen.

Wil je meer informatie over de opzet en kosten van deze incompany training, neem dan contact met ons op via het formulier.