Harry van 64 is jouw rots in de branding als het gaat om calculaties, het maken van planningen en het bijhouden van spreadsheets. Hij gaat bijna met pensioen, maar de overdracht naar jongere collega’s gaat moeizaam. En Sanne, de nieuwe communicatie-medewerkster? Die is net afgestudeerd, borrelt van de ideeën, maar wil de organisatie na een jaar alweer verlaten. Herkenbaar? Weet je dat dit vaak generatie-gerelateerde vraagstukken zijn? De oudere generatie is resultaatgericht, gewend aan hiërarchie en heeft een hoge mate van loyaliteit. De jonge garde denkt meer in een flexibel carrière pad. Vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en impact staan hoog in het vaandel.
De generatiebril
Wij dagen je uit om je collega’s eens met een andere bril te bekijken, namelijk de generatiebril. Generatiemanagement helpt je namelijk om beter in te schatten wat je team of organisatie nodig heeft en hoe de verschillen een kans zijn om elkaar juist te versterken. Wij organiseren workshops Generatiemanagement en de reacties van de deelnemers zeggen eigenlijk al precies wat het doet:
‘Ontzettend boeiend om eens vanuit een ander perspectief naar je collega’s te kijken. Daar kan ik wat mee.’
‘Ik merk dat ik me minder erger aan die jongelui nu ik weet dat er een hele generatie is die zo gebouwd is. Ik ben gewoon in een andere vorm gegoten.’
4 generaties op de werkvloer
De huidige werkvloer telt momenteel maar liefst 4 generaties. Alle vier zijn ze opgegroeid in een andere periode. Je hebt de Babyboomers, Generatie X, de Millennials en Generatie Z. Binnen een generatie zit iemand ook nog in een bepaalde levensfase die geheel eigen wensen en behoeften met zich meebrengt. Zo geloven Babyboomers in leiderschap dat draait om macht en hiërarchie en leggen ze het liefst alles op papier vast. Ze weten veel en dragen graag hun kennis over, maar willen wel waardering krijgen voor wat ze doen. Generatie X is gevoelig voor status en veel individualistischer ingesteld. Levensgeluk is het hoogste doel. De wereld is maakbaar en een goede werk/privé-balans is belangrijk. De Millennials houden juist helemaal niet van hiërarchie. Ze bedenken graag zelf hoe iets moet, maar willen wel een bevestiging dat ze het goed doen. En tot slot verwacht Generatie Z van hun leidinggevenden dat ze hen betrekken in strategie en besluitvormingsprocessen. Innovatie en snelheid gaan boven kwaliteit, en privé gaat boven werk. Al deze generaties hebben specifieke kwaliteiten, drijfveren en een eigen visie op werk.
Ingewikkeld? Nee hoor, helemaal niet!
Generatiemanagement biedt namelijk hele mooie kansen:
- Er is meer aandacht voor verbinding en dialoog
- Er is ook een gedeelde noemer: erkenning, zingeving & authenticiteit
- Zet de talenten centraal en álle generaties staan in hun kracht.
Krijg inzicht in de mogelijkheden van de generaties en ontdek wat generatiemanagement betekent voor jouw team of organisatie.
- Met welke generaties heb je te maken?
- Welke verschillen kom je op de werkvloer tegen?
- Hoe kunnen ze elkaar versterken en de verbinding aangaan?
- Hoe kun je deze verschillende generaties binden en boeien?
- Wat kan ik zelf doen om meer gebruik te maken van de andere generaties om mij heen?
Interesse in generatiemanagement?
Tijdens onze workshop gaan we concreet aan de slag met de vraagstukken binnen jouw organisatie of team. Aan het eind van de workshop heb jij inzicht in de mogelijkheden van Generatiemanagement en heb je concrete handvatten om de samenwerking en verbinding binnen jouw organisatie of team te verbeteren.
We bieden deze workshop als een Incompany workshop op maat gemaakt voor jouw organisatie.
Investering
- Incompany workshop: datum en offerte op aanvraag.
Aanmelden / contact
Neem contact met ons op over de mogelijkheden van de incompany workshop voor jouw organisatie via 0570 547593 of [email protected]