Masterclass Systemisch werken

Masterclass Systemisch werken

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem (welk systeem dan ook) en je verhouding met de anderen in dat systeem. Er is niet één systeem, er zijn er meer. Denk aan systemen als het bedrijf waar je werkt, je familie of de sportvereniging. Iedereen binnen een systeem, heeft een eigen plek. Daarnaast heeft elk systeem eigen regels, overtuigingen of rituelen. De personen die deel uitmaken van zo’n systeem, beïnvloeden elkaar continu; bewust of onbewust. Zo werkt dit ook in organisaties.

 

Systemisch werken biedt een andere kijk

Systemisch werk biedt een invalshoek om te werken met vraagstukken in bedrijven en organisaties. Het biedt een ander perspectief om te kijken wat er speelt in de onderstroom. Je richt je hier niet op de zichtbare gedragingen, patronen en resultaten, maar je wilt juist doorgronden wat het probleem en de symptomen zichtbaar proberen te maken. Waar gaat het werkelijk over? Wat is de essentie? Systemisch werk wordt vaak ingezet wanneer een probleem of vraagstuk zich meerdere keren voordoet in een team of organisatie. Er zijn al meerdere (team)gesprekken geweest, interventies hebben plaatsgevonden, maar het probleem lijkt zich niet op te lossen. Zoals één van onze deelnemers letterlijk deelde “Het lijkt wel in de muren te zitten van onze afdeling”. Systemisch werken zorgt dan voor een andere kijk op de situatie en openbaart waar het probleem daadwerkelijk over gaat, wat het probleem ons wil laten inzien.

 

Incompany training

Bij de incompany training organiseren we de training op maat voor jouw bedrijf. De deelnemers leren hierbij ook van de inbreng en ervaringen van collega’s.

Tijdens de training ontdekken, ervaren en delen ze met elkaar wat de uitdagingen zijn en hoe hier mee om te gaan. Welke kwaliteiten zitten er in de groep en wat kunnen we van elkaar leren?

Er ontstaat meer begrip voor elkaar en de onderlinge verbondenheid zal toenemen omdat men elkaar beter leert kennen.

 

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over de masterclass systemisch werken, neem dan gerust contact met ons op via 0570 547593 of [email protected].