I, Robot | Een persoonlijk cadeautje voor HR-professionals

I, Robot | Een persoonlijk cadeautje voor HR-professionals

Dienstverlening is voor 80% een digitale sport geworden:

  • Om je website aangepast te krijgen moet je online een ticket aanmaken.
  • Voor het wijzigen van je zorgverzekering dien je jezelf al pincode-tikkend een weg te banen naar je eigen polis.
  • En voordat je iemand van de telefoonmaatschappij te spreken krijgt, heb je een vijf minuten durend menu doorlopen.

En hoewel de digitalisering zo z’n voordelen heeft, heeft het vooral één groot nadeel: contact van mens tot mens is teruggeschroefd tot het minimum. Daarom zal je dergelijke constructies ook nooit tegenkomen bij MH Development. Wij geloven namelijk in makkelijk en persoonlijk contact, in aandacht hebben voor en samen leren van elkaar. Dat is onder andere merkbaar in onze trainingen en leiderschapsprogramma’s waarin we trainen met kleine groepen met veel interactie. Maar daar wilden we het niet over hebben. Waar het om gaat is dat het ons ook heeft gestimuleerd om de mensen in ons netwerk bij elkaar te brengen zodat zij elkaar kunnen versterken.

 

Hoe dan?

We hebben meerdere Intervisiegroepen voor HR-professionals opgericht. Zij komen vier keer per jaar fysiek bij elkaar om werk gerelateerde zaken met elkaar te bespreken. De regie is in handen van één van onze teambegeleiders. Elke bijeenkomst is gevuld met eigen aangedragen cases, problematieken of ontwikkelingen uit het vakgebied. Je leert er van elkaar en met elkaar over jezelf, over anderen en over situaties. Je kunt de intervisie zien als een vorm van collegiale consultatie: Wat zou jij doen en waarom? Omdat je met een kleine club bent – minimaal zes, maximaal negen mensen – is het rendement hoog. Naast de vier intervisiebijeenkomsten, mogen deze HR-profs bovendien elke jaar twee Masterclasses volgen.

 

En dat cadeautje?

Dat komt nu. Want ook al zit je niet bij een van onze intervisiegroepen: je bent van harte welkom op onze eerstvolgende Masterclass. Masterclasses zijn inspirerende, interessante en relevante bijeenkomsten. Je kunt er bijpraten met gelijkgestemden, nieuwe kennis absorberen en leren van elkaar. Elke Masterclass pakken we een ander thema bij de kop. Zo hebben we het al eens gehad over deep democracy en de volgende Masterclass heeft als onderwerp Systemisch werken. Lijkt het je wat of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe dat is, zo’n intervisiegroep: meld je dan aan voor de Masterclass en neem al je vragen mee. Tot dan!