Hoe verander ik mezelf in die favoriete leraar?

leiderschapsprofiel

Hoe verander ik mezelf in die favoriete leraar?

Weet je nog, toen je honderd jaar geleden op de middelbare zat? Voor je docent geschiedenis vlóóg je, want man, wat kon hij mooie verhalen vertellen. Je docent Duits daarentegen kreeg het voor elkaar alle zuurstof uit de lucht te trekken met z’n monotone manier van praten en die lucht van Zware Jongens die altijd om hem heen hing. Elk uur met die man was er één te veel en als het had gekund had je Duits (of welk vak het voor jou ook was) al na twee lessen uit je rooster gewipt.

Wat toen gold, geldt nog steeds voor jouw werknemers. Met dat verschil dat als zij dag in dag uit naar iemand moeten luisteren die hen niet aanstaat, ze gaan solliciteren. Jij wordt daar pas van op de hoogte gebracht als de baan wordt opgezegd. Niet veel later verschijnt je ex-werknemer met blije berichten op LinkedIn over de ‘nieuwe uitdaging’ die hij /zij heeft gevonden bij een ander bedrijf.

Als leidinggevende en HR-manager baal je.

Daar gaat er wéér één…
Veel verloop in je organisatie is een teken aan de wand. Want je weet wat ze zeggen: People don’t leave their organisations, they leave their bosses. Dat is niet voor niets een gevleugelde uitspraak. Dus vraag je af: hoe verander ik mezelf in die favoriete leraar? Wat is de gewenste leiderschapsstijl binnen onze organisatie die er voor zorgt dat we een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven? Het loont om de manier van leidinggeven in je organisatie onder de loep te nemen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om een leiderschapsprofiel op te stellen? Die verschilt wezenlijk van een functieprofiel en gaat je veel plezier opleveren. We geven een paar voorbeelden.

Met een leiderschapsprofiel …

  • beschik je over een format om de ontwikkeling van je leidinggevenden in kaart te brengen richting de gewenste stijl van leidinggeven.
  • stimuleer je de ontwikkeling van de gewenste bedrijfscultuur. Leidinggevenden vervullen daarin namelijk een voorbeeldrol. Handelen zij volgens de normen en waarden die de organisatie karakter geven, dan volgen anderen.
  • heb je een handige leidraad voor je selectiegesprekken en assessments met kandidaten voor leidinggevende functies.

 

Behoefte om je eigen leiderschapsstijl te verbeteren of wil je eens van gedachten wisselen hoe je het opstellen van een leiderschapsprofiel het beste kan aanpakken? Mail of bel ons, we helpen je graag!