Hoe goed ken jij je team eigenlijk?

Hoe goed ken jij je team eigenlijk?

Ik herinner me die ene teamsessie nog als de dag van gisteren. We zaten in een kring en alle deelnemers hadden een voorwerp bij zich dat voor hem of haar tekenend was voor de organisatie. Jeroen van financiën – groot, stug en weinig spraakzaam – liet een fotolijstje zien. ‘Ik zie jullie vaker dan mijn familie. Jullie voelen ook bijna aan als familie.’ Zelfs weken later, wanneer Jeroen weer eens kortaf uit de hoek kwam, haalden zijn collega’s hun schouders op: zij wisten wel beter.

 

Precies daar begint het: teamontwikkeling

Weten wat er echt speelt bij een ander. Het daadwerkelijk kennen van je collega.
Insights Discovery is een zakelijke tool die deze kennis omhoog haalt, maar dan met een functionele insteek. Het doel: het allerbeste uit mensen halen (individuele ontwikkeling) en bijdragen aan high performance teams (teamontwikkeling). Die meerwaarde ontdekken steeds meer teamleiders en HR-professionals en er wordt dan ook steeds vaker specifiek om gevraagd.

Bij MH Development vind je Insights als één van de tools terug in onze leiderschapsprogramma’s en in onze teambegeleiding. En elke keer opnieuw zien we links en rechts kwartjes vallen: nou snap ik dat Saskia van marketing moeiteloos campagnes uit haar mouw schudt, maar ik nooit stipt op tijd een nauwkeurige evaluatie van haar terugkrijg. En Jolien heeft niet zo’n voorkeur voor lange termijn denken, die wil gewoon snel met iets aan de slag.
We laten het niet bij één Insights-sessie, maar volgen ‘m op met nog twee teamsessies. Niet omdat collega’s elkaar in de haren vliegen, maar als methode om de samenwerking te verbeteren. De verbinding wordt sterker, je ontwikkelt een gezamenlijke taal en krijgt de gezamenlijke doelstellingen helder in beeld. Laagdrempelig, pragmatisch en heel effectief. Je kunt deze sessies ook inzetten voor regulier teamonderhoud; zie het als een soort APK voor je team.

 

Onze ervaring

  • Je krijgt meer positieve energie op de afdeling. Waarom? Omdat iedereen z’n eigen talenten kent en weet hoe ieder persoonlijk bijdraagt aan het succes van het team.
  • Je team ervaart dat het actief oppakken van zaken met andere afdelingen leuk en inspirerend is. Het betekent het einde van grensdenkers en de welbekende eilandjescultuur.
  • Je ontdekt wat je moet doen om een afdeling te krijgen waar niet alleen hard wordt gewerkt, maar ook hard wordt gelachen.
  • Je weet met welke handige do’s en don’ts je van jouw team een top-team maakt dat goed zichtbaar is in de organisatie en waar andere afdelingen graag mee willen samenwerken.
  • En je weet hoe je iemand aanspreekt zonder dat diegene direct rode vlekken krijgt omdat hij zich aangevallen voelt.

Teambegeleiding werkt diep in op teamniveau én op individueel niveau, dus ook voor jou als teamleider of HR-manager.

 

Nieuwsgierig geworden?

Check onze website, mail of bel. De Jeroens, Saskia’s en Joliens en al die anderen in jouw team zullen je dankbaar zijn.