Checklist Sollicitatiegesprek

Checklist Sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek voeren kan op enorm veel manieren. Maar één ding is zeker: zonder enige voorbereiding wordt het niks en jaag je ideale kandidaten de deur uit, zonder retourgarantie. Hoe dat komt? Omdat het voeren van sollicitatiegesprekken vaak onderschat wordt, omdat het je aan tijd ontbreekt om het goed voor te bereiden of simpelweg omdat je er niet in getraind bent. Zonde! Want goede kandidaten hebben het in een krappe arbeidsmarkt voor het kiezen. En de kwaliteit van het gesprek bepaalt voor een groot deel of-ie überhaupt terugkomt voor een tweede gesprek of niet.

 

De checklist voor een sollicitatiegesprek bevat:

 • Dat je weet waar je op moet letten bij de voorbereiding op het gesprek.
 • Dat je weet hoe je zo’n gesprek het beste opbouwt zodat je jouw tijd en die van de kandidaat zo effectief mogelijk gebruikt.
 • Dat je weet welke vragen je wel moet stellen en welke niet.
 • Dat de sfeer in de ruimte zo ontspannen is dat de kandidaat relaxed genoeg is om jou een goed beeld te geven van wie hij/zij is en wat hij/zij voor jouw organisatie kan betekenen.
 • Dat jij en daarmee je organisatie een goede indruk achterlaat bij de kandidaat.
 • Dat het gesprek je informatie oplevert die je werkelijk inzicht geeft in iemands vaardigheden.
 • Dat het tweede gesprek niet een herhaling wordt van het eerste gesprek.
 • En dat je na afloop een gefundeerd besluit kunt nemen over de geschiktheid.

 

Gratis checklist sollicitatiegesprek

MH Development heeft een checklist ontwikkeld voor het voeren van een sollicitatiegesprek. Hebben? Vraag ‘m gratis en voor niks bij ons aan.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wil je meer weten?

Wil je als organisatie of als leidinggevende je sollicitatiegesprekken professionaliseren? Meld je dan hier aan voor onze training voor het voeren van sollicitatiegesprekken of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 


Aanvraag gratis checklist sollicitatiegesprek


  Naam

  E-Mail

  Telefoonnummer

  Bedrijf