Be like Brent, de op hoge hakken lopende ober

Be like Brent, de op hoge hakken lopende ober

Misschien ken je ‘m wel, Brent. Brent Jager komt uit Friesland en volgt een acteursopleiding. In zijn vrije tijd obert hij in restaurant Onder de Linden in Sneek. Afgelopen schooljaar moest hij voor het vak dansen op hakken leren lopen en uiteindelijk ook dansen. Brent besloot daarop voor in elk geval één werkdag zijn gebruikelijke Nikes te verruilen voor een paar high heels. En zo kwam het dat gasten hun koffie, fris, broodjes geitenkaas en uitsmijters bezorgd kregen door een lange jongeman met donkere krullen op 11 centimeter hoge, glanzende zwarte pumps. Even voor de goede orde: Brent is nog maar 17. Een student. Maar als je het hebt over uit je comfortzone gaan, kunnen volwassenen nog wat van hem leren.

 

Hoe ouder je wordt hoe meer je je gaat voegen naar wat ‘normaal’ is.

Het onbevangene en onbevreesde wat je had als kind, gaat er met de jaren langzaam maar zeker wat af. Afwijken vraagt steeds meer om moed. En juist daarom zijn acties zoals die van Brent zo inspirerend. Dat vond ook zijn werkgever die de strakke hakken-actie van Brent deelde op social media. En wat denk je? In drie dagen tijd kreeg het filmpje 22.000 likes. In het restaurant zelf kreeg Brent ook veel positieve reacties en waren de hakken aanleiding voor vele gesprekjes die verder gingen dan de bestelling.

 

Uit je comfortzone gaan is eng.

Je kwetsbaar opstellen is eng.

En daarbij tegen heilige huisjes aanschoppen is nog veel enger.

Maar eigenlijk hebben we altijd waardering voor mensen die zich kwetsbaar durven opstellen. Zo heeft bijna iedereen van die 22.000 mensen een positieve reactie gepost en wilden de restaurantbezoekers door zijn lef meer van hem weten, het gesprek met hem aangaan.

 

 

Moraal van het verhaal: trek ook eens die (figuurlijke) hoge hakken aan, want vaak ben je te bang! Dit is een uitdrukking hier in Oost-Nederland die regelmatig wordt gebezigd om elkaar uit te dagen. Vrij vertaald betekent het: ‘maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’ of ‘no guts, no glory!

 

 

Je vindt het filmpje waarin Brent wordt geïnterviewd hier: Oberen op hoge hakken.